طرز تهیه کوکی پرتقالی؛ شیرینی خوشمزه با عطر زمستان
فرار کن کوکی نوعی کوکی است که بافت بسیار تردی دارد و می توان گفت یک کوکی محبوب بین المللی است. جالب است بدانید که این دسر خوشمزه اولین بار در قرن هفتم در سیستان ایران طبخ شد. کوکی با دستور پخت بسیار ساده غذای محبوبی در بین کودکان است. برای غذا نیز استفاده می شود. بیسکویت ها در شکلات، وانیل، فشرده، آجیل، بستنی، رول، میوه و … درست می شوند که هر کدام طعم خاص خود را دارند. کلوچه پرتقالی یک کلوچه میوه ای خوشمزه و معطر است که از ترکیب آب پرتقال با خمیر شیرینی تهیه می شود و همراه با سس پرتقال عطر و طعم فوق العاده ای دارد. اگر دوست دارید این شیرینی های خوشمزه را در خانه درست کنید، تا پایان این مقاله با آموزش شیرینی پرتقالی ما همراه باشید.
مواد لازم
آرد سفید شیرین: 370 گرم
چربی: 120 گرم
زرده تخم مرغ: 1 عدد
شکر: 90 گرم
آب پرتقال: 45 میلی لیتر (آب 1 پرتقال متوسط)
روغن مایع: 45 میلی لیتر
پوست پرتقال: 1 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر: 1 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه سس پرتقال
پودر قند: 3 قاشق غذاخوری
آب پرتقال: آب 1 پرتقال متوسط
نشاسته ذرت: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
برای تهیه این کلوچه پرتقالی خوشمزه ابتدا زرده تخم مرغ را در ظرف مناسبی بریزید سپس آب پرتقال، پوست پرتقال، کره دمای اتاق، روغن مایع و شکر را اضافه کنید و با همزن دستی مواد را خوب مخلوط کنید. در مرحله بعد آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و کم کم به مواد بالا اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا خمیر یکدستی به دست آید که به دست نچسبد. خمیر را به مدت نیم ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند، سپس خمیری به اندازه گردو بردارید و آن را کف دست گرد کنید. حالا شیرینی ها را با فاصله کمی از هم روی سینی فر قرار دهید و داخل سینی کاغذ چرب شده پهن کنید. حالا سینی شیرینی را به مدت 20 دقیقه در فر گرم شده با دمای 160 درجه قرار دهید تا شیرینی ها بپزند. در ضمن، بهتر است سس را روی بیسکویت ها درست کنید. آب پرتقال، پودر قند، نشاسته ذرت و پوست پرتقال را در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت متوسط اجاق گاز قرار دهید و مواد را هم بزنید تا کم کم سس غلیظ شود. سپس فر را خاموش کنید و صبر کنید تا سس کاملا خنک شود. بعد از پخت و سرد شدن شیرینی ها، سس پرتقال را روی شیرینی ها بمالید و شیرینی ها را روی ظرف سرو قرار دهید و نوش جان کنید.
نکات مهم
به پوست رنده شده پوست پرتقال یا پوست لیمو می گویند که طعم خوبی به دسر می دهد. برای تهیه پوست پرتقال باید توجه داشته باشید که هنگام رنده کردن پوست پرتقال فقط قسمت رنگی و رویی پوست پرتقال را رنده کنید و اگر قسمت سفید پوست را دیدید دیگر رنده نکنید زیرا قسمت های سفید پوست پرتقال پوست آن تلخ است و دسر را تلخ می کند. همیشه یک دسر تازه را چاشنی کنید و نگذارید جا بیفتد.
برای تهیه این شیرینی یادتان باشد که کره را از قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد.
– نشاسته ذرت شبیه آرد و به رنگ سفید است. نشاسته ذرت نیز بافت نرمی دارد، بنابراین اگر کمی بین انگشتان خود بمالید، صدای خرچنگ می شنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع شیرینی ها و غذاها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت متفاوت است و نمی توان از این دو به جای هم استفاده کرد. نشاسته ذرت را می توانید در کیسه های بهداشتی از شیرینی فروشی ها تهیه کنید.
– نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که کیفیت آردهای موجود در بازار با یکدیگر متفاوت است. بنابراین، بسته به کیفیت آرد، مقدار آن ممکن است کمتر یا بیشتر از مقدار ذکر شده در دستور پخت باشد. بنابراین هنگام اضافه کردن آرد به این نکته توجه کنید. اگر دیدید که کیک در حال سفت شدن است. اما هنوز آرد وجود دارد. پس آردی که اضافه کردید کافیه بقیه رو اضافه نکنید. اگر دستورالعمل ها را دنبال کردید؛ اما شما احساس کردید که مواد شیرین هنوز به غلظتی که باید می رسید نرسیده اند. این بدان معنی است که شما باید کمی آرد اضافه کنید. بنابراین شما همیشه مقدار آرد ذکر شده در دستور غذا را آماده می کنید. حالا این مقدار بسته به کیفیت آرد می تواند کم یا زیاد شود.